V hotelovém průmyslu je první dojem hostů hotelu extrémně důležitý. Jedna krátká chvíle může rozhodnout, zda se zákazník vrátí do vašeho hotelu nebo zda doporučí nemovitost svým přátelům. V tomto příspěvku představujeme osvědčené postupy odvětví používané k vytvoření pozitivního prvního dojmu.

Když mluvíme o prvním dojmu, máme na mysli pocity hostů po jejich prvním kontaktu s hotelem. Tyto dojmy jsou formovány jak po virtuálním kontaktu, tak během návštěv objektu. Prozkoumali jsme opatření, která hotely přijímají v těchto oblastech, aby podněcovala hosty k častému návratu a vytvářela loajální základnu zákazníků.

Důležitost prvních dojmů hostů pro hotelový průmysl

Dojmy hostů jsou v hotelovém průmyslu klíčové a často rozhodují o úspěchu nebo neúspěchu nemovitosti. Péče o pozitivní zkušenosti hostů je skutečně investicí do budování dlouhodobých vztahů s nimi a formování pozitivní pověsti značky. To je extrémně důležité, protože se přímo promítá do obchodního úspěchu.

Obraz hotelu online versus první dojmy hostů

V většině případů to není samotná nemovitost, ale spíše její webové stránky, které slouží jako první kontakt s potenciálním hostem. Názory na hotely se stále častěji tvoří během online hledání ubytování. Proto se stává klíčovým, aby se hotely zaměřily na budování pozitivního online obrazu a zajistily virtuální interakce.

Profesionální a intuitivní webové stránky, aktivity na sociálních médiích, atraktivní přítomnost na Google a zařazení na rezervačních portálech jako Booking nebo TripAdvisor jsou prvky, které přispívají k prvnímu, často rozhodujícímu dojmu. Pečlivě připravená prezentace hotelu online zvyšuje pravděpodobnost rezervace. Zároveň zajišťuje, že potenciální hosté vytvoří pozitivní názor o značce od svého prvního kontaktu. Dobrý obraz hotelu online je nezbytným krokem směrem k úspěchu v hotelovém průmyslu.

Dojem hostů hotelu je vytvářen již během jejich návštěvy webových stránek hotelu

Zajistěte silnou online přítomnost hotelu

Využívání doplňkových služeb

Lidský mozek si vytváří názory během prvních pár sekund setkání s novým místem nebo osobou. Tyto prvotní dojmy mají významný vliv na následné zážitky během pobytu v hotelu. První pozitivní dojem buduje důvěru v značku hotelu. Také dělá hosty pravděpodobnějšími ve vnímání všech hotelových služeb jako vyšší kvality. Spokojený host je více nakloněn k využití doplňkových služeb nabízených hotelem, jako jsou restaurace nebo wellness, což vede ke zvýšeným příjmům.

Hotel Spa

Pozitivní první dojem motivuje hosty k využívání dalších služeb hotelu

Kvalita hotelových služeb a věrnost hostů

Výzkum provedený v hotelech patřících do skupiny Orbis Hotel Group jednoznačně ukazuje, že věrnost zákazníků a jejich rozhodnutí znovu navštívit hotel jsou úzce spojeny s kvalitou poskytovaných služeb. Faktory jako poloha, úroveň služeb, standard pokojů, čistota, atmosféra hotelu a kvalita gastronomických služeb hrají klíčovou roli při formování pozitivních zkušeností hostů.

Investování do vysokokvalitních služeb a péče o detaily, které mohou ovlivnit pozitivní první dojmy, se stalo klíčovým prvkem každé strategie hotelu, která má za cíl budovat a udržovat loajální základnu zákazníků. Taková strategie je základem dlouhodobého úspěchu a stability na konkurenčním trhu s hotely. Skutečně jsou to právě první dojmy, které nejvíce přispívají k dlouhodobým vztahům. Spokojení zákazníci se službami projevují jasnou tendencí k loajalitě k hotelu nebo značce – jsou více nakloněni vybrat si hotel znovu v budoucnosti.

První dojmy a pozitivní online recenze

Pozitivní recenze, které hosté zveřejňují online, mohou mít významný vliv na rozhodnutí dalších lidí, kteří zvažují rezervaci. To je zejména důležité v hotelovém průmyslu, kde je konkurence vysoká a zákazníci mají široký výběr ubytovacích možností. Spokojení hosté, jejichž prvotní zkušenosti překročily jejich očekávání, jsou pravděpodobnější, že sdílejí své pozitivní názory online.

Vynikající první dojem může také zmírnit dopad jakýchkoli drobných nepříjemností, se kterými se hosté mohou setkat během pobytu. Hosté, kteří se cítili výjimečně od samého začátku, jsou více nakloněni přehlížet nebo chápat drobné problémy, které se mohou později objevit. To zase může snížit počet negativních recenzí, které odrazují potenciální zákazníky.

Vynikající první dojem často hraje rozhodující roli při budování a rozvíjení podnikání.

Pozitivní názory pomáhají budovat prestiž hotelu

Získávání názorů je velmi důležité v hotelovém průmyslu

Kde začít s budováním pozitivního online obrazu vašeho hotelu?

  1. Začněte s webovým místem – ujistěte se, že je intuitivní, vizuálně atraktivní, s aktuálními informacemi a jednoduchým rezervačním systémem.
  2. Investujte do fotografií a videí – vysokokvalitní vizuální materiály mohou významně přitahovat pozornost potenciálních hostů a zdůraznit profesionalitu značky.
  3. Péče o recenze – povzbuzujte hosty, aby sdíleli své názory na Google. Pozitivní komentáře mohou přilákat nové zákazníky a konstruktivní kritika pomáhá dále zlepšovat služby. Odpovídejte na komentáře a otázky, ukazujte, že si vážíte názorů a zkušeností hostů.
  4. Zlepšte komunikaci – zajistěte rychlé a profesionální zpracování dotazů prostřednictvím všech komunikačních kanálů.
  5. Buďte aktivní na sociálních médiích – pravidelné příspěvky, fotografie a interakce mohou zvýšit viditelnost a zájem o váš hotel.
  6. Platformy jako TripAdvisor se staly nejen místem, kde potenciální hosté hledají doporučení, ale také prostorem, kde hotely mohou budovat svou pověst.
  7. Péče o váš záznam na Google. Ujistěte se, že váš záznam na Google je aktuální, s přesnou adresou, fotografiemi, otevíracími hodinami a odkazem na vaše webové stránky.
  8. Zvýrazněte polohu – poskytněte jasnou a přesnou informaci o poloze hotelu a přístupu k místním atrakcím. To je důležité, protože poloha je jedním z klíčových faktorů ovlivňujících volbu hotelu.
  9. Vynikněte díky vybavení – podrobný popis nabízených služeb a vybavení přizpůsobené potřebám cílové skupiny může přilákat hosty hledající konkrétní zážitky.

První návštěva hotelu a její vliv na dojmy hostů

První návštěva hotelu je klíčová pro dojmy, které si host odnese. I první pohled na hotel, před vstupem do jeho interiéru, začíná formovat názory na nemovitost. Pořádek okolí, estetický vzhled exteriéru, architektura budovy a okolní krajina – všechny tyto prvky přispívají k komplexnímu obrazu, který ovlivňuje vnímání úrovně poskytovaných služeb.

Jakmile hosté překročí práh hotelu, recepce se stává místem, kde se formují další dojmy. Je to bod, kde hosté začínají tvořit svůj názor na úroveň služeb, standardy a celkovou atmosféru hotelu. Dobře uspořádaná a řízená recepce může mít významný vliv na pozitivní vzpomínky a celkový dojem z pobytu. Představujeme několik osvědčených postupů z odvětví, které mohou pomoci zajistit, že první dojmy hostů hotelu budou co nejpozitivnější od okamžiku, kdy dorazí na recepci.

Recepce silně ovlivňuje zkušenost hostů hotelu

Recepce ovlivňuje první dojem hostů hotelu. Právě zde si hosté utvářejí názory na úroveň služeb hotelu

Jak zlepšit první dojmy hostů hotelu během kontaktu na recepci:

    1. Za prvé, udržujte čistotu a pořádek na recepci: Pravidelné úklid a pořádek jsou zásadní. Estetická přitažlivost a čistota jsou první věci, které si hosté všimnou při vstupu do hotelu.
    2. Za druhé, přizpůsobte výzdobu recepce standardu hotelu. Vyberte dekorace a nábytek, které odrážejí úroveň a charakter hotelu, vytvářející koherentní a promyšlený vzhled.
    3. Umístěte čerstvé květiny a zajistěte příjemnou vůni. Čerstvé květiny přidávají eleganci, zatímco jemná, příjemná vůně může zlepšit náladu a udělat prostor přívětivým.
    4. Vyberte vhodnou pozadí hudbu: Vyberte klidné, relaxační zvuky, které pomohou hostům cítit se pohodlně a vítaně.
    5. Zajistěte profesionalitu a přátelskou komunikaci personálu na recepci: První kontakt s personálem je klíčovým okamžikem při definování zkušeností hostů. Personál by měl být dobře školen v oblasti zákaznického servisu, aby hostům poskytoval pomocnou a přátelskou asistenci. Školení zaměstnanců v komunikaci a zákaznickém servisu je investicí do úspěchu hotelu.
    6. Zajistěte vysoký standard služeb, reagujte na potřeby hostů: Průběh recepčních postupů ovlivňuje úroveň spokojenosti hostů. Rychlé a efektivní odbavení je nezbytným minimem a stojí za to zavést automatizaci procesů služeb pro hosty. Moderní pohostinnost využívá technologie jako je nabídka samoobslužného odbavení, umožňující hostům samostatně se odbavit. Současný hotel by měl být flexibilní a připraven přizpůsobit své služby individuálním očekáváním hostů.
    7. Připravte malé dárky pro hosty hotelu, abyste je příjemně překvapili na recepci. Malé gesta, jako jsou místní lahůdky nebo malé personalizované dárky, neovlivní zásadně váš rozpočet. Začít pobyt s hezkým dotekem, jako jsou dárky pro hosty hotelu, pomáhá budovat pozitivní první dojem.
    8. Postarejte se o vítací balíčky pro děti: Nabídnutí speciálních vítacích balíčků pro nejmladší hosty (s hračkami, pastelkami, omalovánkami) ukazuje péči. Vítací dárky pro nejmladší hosty dělají rodiny obzvláště oceněné.
Barvicí sáček jako uvítací dárek pro děti v hotelu

Uvítací balíček pro děti – je také vhodné udělat dobrý první dojem na nejmladší hosty hotelu

Význam personalizace hotelových služeb a pohostinství

Personalizace služeb spočívá v přizpůsobení nabídek individuálním preferencím hostů. I ty nejmenší gesta, přizpůsobená individuálním potřebám, mohou významně ovlivnit budování dlouhodobých vztahů a zvýšení věrnosti hostů. Individuální přístup a nabídka dalších výhod významně zlepšují spokojenost hostů, čímž se cítí zvláště oceněni.

V moderním pohostinství hraje personalizace služeb a personalizované hotelové služby klíčovou roli při formování pozitivních zkušeností hostů. Řada studií provedených v odvětví pohostinství potvrzuje pozitivní dopad personalizace na spokojenost hostů. Slouží jako klíč k poskytování hostům nezapomenutelných zážitků a budování jejich loajality.

Moderní technologie a personalizace

Pro efektivní personalizaci služeb by se hotely měly zaměřit na několik aspektů. Za prvé by měly shromažďovat informace o hostech od okamžiku rezervace, věnujíce pozornost speciálním požadavkům nebo preferencím pokojů. Využitím těchto dat lze nabídnout personalizované doporučení – od výběru pokoje po nabídky v restauraci až po návrhy volnočasových aktivit. Důležité je také neustále analyzovat shromážděná data a zpětnou vazbu hostů. To umožňuje neustálé zdokonalování nabízených služeb a ještě lepší přizpůsobení individuálním očekáváním.

Využívání moderních technologií, jako jsou systémy řízení založené na umělé inteligenci, se zde osvědčuje, protože analyzují data o preferencích a chování hostů. Mobilní aplikace nabízené hotelem usnadňují snadnou komunikaci s personálem, objednávání služeb, provádění rezervací a poskytují také informace o hotelu a okolí. Tyto aplikace nejen umožňují snadný přístup k hotelovým službám, ale také umožňují hostům personalizovat svůj pobyt v reálném čase. Výsledkem je, že hosté si mohou užít více personalizovaných pobytů, které odpovídají jejich individuálním potřebám.

Školení personálu

V dnešní době, kdy hosté očekávají nejen pohodlí, ale také personalizované zážitky během svého pobytu v hotelu, se správné školení personálu stává klíčové. Aby splnili tato očekávání, zaměstnanci musí nejen rozumět důležitosti individualizovaných přístupů k každému hostu, ale také být schopni využívat dostupných technologických nástrojů.

Personalizace služeb, využívající data o preferencích a chutích zákazníků, umožňuje přizpůsobení služeb individuálním potřebám každého hosta. To přispívá k zvýšení jejich spokojenosti a budování loajality ke značce hotelu. Služby hotelu podporované nejnovějšími technologickými inovacemi, jako jsou inteligentní systémy správy pokojů, interaktivní televize, mobilní aplikace nebo chatboti, se stávají pro hosty i personál přístupnějšími a pohodlnějšími.

Multijazyčný zákaznický servis a pravidelné profesionální školení zaměstnanců zajistí, že se každý host, bez ohledu na svůj původ, cítí pohodlně a pochopeně. Vysoká kvalita služeb, individuální přístup k zákazníkovi a využití moderních technologií činí moderní hotely stále atraktivnějšími pro cestovatele hledající nezapomenutelné a personalizované zážitky během svých cest.

Dárky od hotelu s personalizací

Personalizované dárky, speciálně vybrané koupelnové potřeby, individuálně přizpůsobené návrhy na aktivity v okolí nebo dokonce malé překvapení jako láhev vína k narozeninám nebo výročím – všechny tyto prvky zdůrazňují pozornost hotelu k detailům a přímo přispívají k pocitu ocenění hostů. Taková úroveň personalizace nejen zvyšuje pravděpodobnost, že se hosté vrátí do stejného hotelu, ale také že jej doporučí svým přátelům a rodině. dlouhodobě to přispívá k budování silné a pozitivní reputace pro značku hotelu.

Uvítací dárky pro hosty hotelu

Velur pytlík na dárky pro hosty

Detaily a první dojem hostů hotelu

Celkově je třeba zdůraznit, že investice do kvality prvního dojmu, jak ve virtuálním světě, tak při přímém kontaktu s hotelem, nejde jen o péči o okamžité zkušenosti hosta. Jde také o budování pozitivní reputace pro značku hotelu a zajištění úspěchu hotelového podniku ve širším smyslu.

Je třeba si uvědomit, že v hotelovém průmyslu jsou často právě detaily tím, co určuje úspěch. Na první pohled malé prvky mohou hrát klíčovou roli při formování prvního dojmu a následně celkového vnímání hotelu hosty. Pozornost k detailům, jako jsou kvalitní ložní prádlo, malé vítací dárky nebo pokojové vybavení přizpůsobené individuálním potřebám, zdůrazňuje závazek poskytovat maximální komfort a ukazuje, že každý host je důležitý a ceněný. Takový přístup ovlivňuje spokojenost hostů a jejich loajalitu ke značce.

Zaměření se na zážitky a potřeby návštěvníků a investice do těch “maličkostí”, které společně vytvářejí jedinečnou atmosféru a umožňují hotelu vystoupit z konkurence, je strategie, která přináší dlouhodobé výhody. Výsledkem jsou spokojení zákazníci a pozitivní recenze, které přispívají k budování silné pozice hotelu na trhu.

Zajímá vás, jak naši klienti v hotelovém průmyslu využívají látkové sáčky s logem hotelu k vytvoření pozitivního prvního dojmu? Zveme vás k přečtení článku: Jak jsou látkové sáčky s logem hotelu využívány v hotelovém průmyslu?